E-kirjat E-kirjat

E-kirjoja voi lukea joko tietokoneelta tai mobiililaitteelta. TOKI-verkkokirjastossa on usean eri kustantajan e-kirjoja.
 

Ellibsin e-kirjat Ellibsin e-kirjat

Ellibs-logoTOKI-kirjastojen e-kirjakokoelma löytyy Ellibsin e-kirjapalvelusta. Liittymä on oma erillinen verkkopalvelunsa.

Ellibsin palveluun kirjaudutaan TOKI-kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Kirjastokortin ja tunnusluvun saat omasta TOKI-kirjastostasi.

E-kirjalainasi näet Oma kirjahylly -sivulla kirjautuessasi Ellibsiin. Kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. Lainan voi halutessaan myös palauttaa aikaisemmin.

E-kirjakokoelmaan pääset tästä linkistä >>

E-kirjoja ja e-äänikirjoja voit käyttää:

  • Ellibsin mobiilisovelluksella
  • suoraan selaimessa (vaatii jatkuvan verkkoyhteyden) tai
  • erillisellä lukuohjelmalla tietokoneella

E-kirjojen ja e-äänikirjojen käyttämiseen mobiililaitteilla suosittelemme ensisijaisesti Ellibsin omaa sovellusta. Sovellus on ladattavissa maksutta App Storesta ja Google Play -kaupasta.

Mikäli haluat lukea kirjoja ilman verkkoyhteyttä ja ladata ne tietokoneellesi, tarvitset Adobe Digital Editions -ohjelman, joka on vapaasti ladattavissa verkosta. Lukuohjelman lataaminen edellyttää Adobe-tilin luomista. Adobe-tili tarvitaan jos käytät e-kirjoja useammalla eri laitteella ja kun lukuohjelma käynnistyy laitteella ensimmäisen kerran - jatkossa kirjoja pääsee lukemaan suoraan. Kirjaston koneille lukuohjelma on asennettu valmiiksi. 

E-kirjojen käyttöön tarkoitettua Bluefire Reader -ohjelmaa ei ole enää saatavissa Android-laitteille ja iOS-laitteille sovellus on muuttunut maksulliseksi. Lisää tietoa ja ohjeita lukuohjelmien asennuksesta ja käytöstä sekä muista tuetuista lukulaitteista on Ellibsin sivuilla

Celia Celia

Celia-kirjaston logoJos et pysty lukemaan tavallista kirjaa lukihäiriön tai muun esteen vuoksi, voit kuunnella Celia-kirjaston äänikirjoja.

Celia on valtakunnallinen lukemisesteisten erikoiskirjasto, jonka valikoimissa on kymmeniä tuhansia äänikirjoja klassikoista uutuuksiin.

Äänikirjoja on mahdollista kuunnella tietokoneella, tableteilla tai älypuhelimella. Mobiililaitteille on mahdollista ladata maksuton Pratsam Reader -sovellus (ei ole saatavilla Windows-puhelimille).

Peruskoulun, lukion ja ammatillisten opintojen oppikirjat lukemisesteisille ovat muuttuneet maksuttomiksi vuoden 2018 alussa. Palveluun pitää rekisteröityä - kirjasto tai erityisopettaja voi tehdä rekisteröinnin. Lisätietoja TOKI-kirjastosta ja erityisopettajilta.

Lue lisää:

Tietoa Celiasta

Celianet-palvelu

Kauppakamaritiedon e-kirjat Kauppakamaritiedon e-kirjat

Kauppakamaritiedon ammattikirjasto on kattava kokoelma e-kirjoja talous- ja henkilöstöhallinnon aloilta. Kirjoja myynnistä, markkinoinnista ja viestinnästä, sekä esimiehille sopiva johtamisen e-kirjapaketti! Etäkäyttö Wilma-tunnuksilla. 

Ilmaisia e-kirjoja verkossa Ilmaisia e-kirjoja verkossa

Elisa Kirjan ilmaiset klassikot - valikoima ilmaisia klassikkoteoksia

Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot - mm. sanoma- ja aikakauslehtiä ja kirjoja

Klassikkokirjasto - suomalaista suomen- ja ruotsinkielistä kirjallisuutta sekä siihen liittyvää tutkimustietoa

LibriVox - ilmaisia, tekijänoikeudesta vapaita äänikirjoja myös suomenkielellä

Open Library - tieto- ja kaunokirjallisuutta eri kielillä. Lainaaminen edellyttää rekisteröitymistä.

Project Gutenberg - tekijänoikeuksista vapaita teoksia yli 60 000 nimikettä useilla eri kielillä

Suomalaisen kirjallisuuden klassikoita - asemansa vakiinnuttaneiden suomalaistenkaunokirjailijoiden teoksia 1880-luvulta 1930-luvulle Kotimaisten kielten keskuksen sivuilla

World Digital Library - UNESCOn ja muiden kirjastojen, arkistojen ja instituutioiden kanssa yhteistyössä tuotettu palvelu, jossa kirjoja, käsikirjoituksia, karttoja ja valokuvia eri maista.

YLE Areena - kuunnelmat ja äänikirjat

Muiden kirjastojen e-kirjat Muiden kirjastojen e-kirjat